Gratis open source butiksløsning 

Plus
Open source butiksløsninger er gratis. (De sælges også færdige til brug)

Du har du en mere kreativ kontrol over design og hvordan butikken fungerer. Du får flerer unikke funktioner, fordi de konstant udvikles.

Minus
Installation, opsætninger og vedligeholdelse skal udføres af dig
Du får ikke dedikeret support. Så hvis du har brug for at ringe eller e-maile en supportrepræsentant her og nu, så er open source ikke noget for dig.


WooCommerce eller Zencart

Det er to forskellige løsninger, som kan sammenlignes med  Samsung og Apple (ANDROID  eller IOS ). I sidste ende kan de det samme. Nogle elsker og taler for det ene og andre taler for den andet.

Woocommerce er en plugin-løsning, som konverterer et WordPress-sted til en butik. Det er let at komme i gang, hvis du er fortrolig med WordPress, men hvis du ikke er fortrolig med WordPress, skal du lære det først. Med WooCommerce standard tema, behøver du kun tilpasse ganske lidt, samt tilføje det danske sprog ,herefter er det bare at tilføje indhold. Du kan få  WooCommerce  til at forbinde mange af de WordPress-tilføjelser, som du allerede bruger. Der er mange gratis plugins du kan hente, samt rigtig mange der skal betales for , de skal passe din aktuelle version (5.0  2021), - er du til WordPress, så prøv woocommerce
Download her: https://da.wordpress.org/plugins/woocommerce/

Zencart er en selvstændig komplet løsning, og en meget sikker software, så du ved, at dit websted og kundeoplysninger er beskyttet.
Zen Cart har feks. nogle gode flersprogede muligheder tilgængelige, hvis du har en firmabutik, og du ønsker at sælge internationalt,. Der er mange funktioner og tilpasnings muligheder . Hvis det ikke er nok. så er der moduler, som udviklere allerede har oprettet på Zen Cart, som du kan hente gratis og tilføje til din butik. Du finder også nogle, fra forskellige udviklere, som du skal betale for. - du skal bare huske at de skal passe din zencart version (1.57C  2021)
Download her:
https://sourceforge.net/projects/zencart/files/ 


Andre populære open source løsninger er feks.   Magento eller PrestashopOm oprettelse af mobilvenlig Webshop baseret på Zencart
(gratis løsning)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Zencart
 https://www.zen-cart.com/index.php                (beskrivelse forum mm.)
 https://docs.zen-cart.com/user/                                        (bruger manual)
 https://sourceforge.net/projects/zencart/files/         (download - ver 1.57)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Zencart butikker - Prøv dem også med din mobiltelefon

https://4281.dk/shop/                                 ( ny installeret uden varer)

https://butik4281.dk/butik/index.php                    (tilrettet til Dansk)

https://demo.zen-cart-pro.at            (demo - log ind på admin se butikken`s forside  )

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

At starte en ny butik på Zen Cart er et godt valg, hvis du ikke er en CMS-ekspert eller udvikler og ønsker at starte en onlinebutik hurtigt. Platformen er brugervenlig og let at håndtere for begyndere. Detn har alle de grundlæggende værktøjer til at oprette en onlinebutik, som også er mobilvenlig med flere avancerede funktioner.

Zen Cart er en open source, PHP / MySQL-baseret e-handel/webshop , det er helt gratis. Zen Cart's kildekode kan tilpasses fuldstændigt, så alle kan skræddersy, ændre eller udvikle programmet, så det passer til deres behov. Selvom det er gratis, tilbyder det funktioner og tjenester, som gør det til en af de bedste webshop på markedet.
Den gratis open source butikssoftware er frigivet under GPL-licensen. Systemet er udviklet i USA, det amerikanske websted er www.zen-cart.com.
Det kan installeres og udvikles af stort set alle, selv dem med begrænset baggrund og ekspertise inden for it.
Det kører med næsten ethvert hostingfirma og lader dig bruge dit eget domænenavn.
Det kan intergreres med populære betalings gateways. Det betyder, at når dit websted er klar, kan du begynde at acceptere betalinger fra start.

Du skal være rimelig til Engelsk eller god til at bruge "Google translate" og du skal afsætte noget tid til prøve dig frem, hvis det er første gang du vover dig ud i hjemmeside/webshop opbygning.

Du skal forestille dig at Zencart består af 3 enheder , database , admin  og butik. Hver del indeholder nogle forskellige filer og at navne på nogle filer i admin og butik er de samme , men de er ikke ens, byt dem ikke med hinanden. Hold altid øje med om det er admin eller butik. Husk derfor tag altid kopi , inden du retter eller overskriver en fil.


Du skal bruge:
Windows eller Mac PC.
Et domæne navn og et webhotel, hvis du køber et domænenavn der ender på dk, koster det  69.-  eller ca. 6.- om måneden og så ejer du selv navnet (så længe du betaler for det),  -hvorfor betale til andre for at administrere dit navn ?.  Du kan købe navn og webhotel, flere steder, Det kunne være “ one.com “ eller “ i123.dk” ,  som er Danske virksomheder,  deres billigste løsning koster ca. 20.- om måneden (og der er plads nok). Begge tilbyder webmail, du får din egen email adresse der ender på dit domænenavn, som feks. “info@butikken.dk”

Et ftp program til at flytte filer fra computeren til dit websted, et godt valg er feks. " Filzilla "   findes til både Windows og Mac ,  andre ftp programmer: Cute FTP Pro, eller Smart FTP .
Hvis din udbyder tilbyder dig et FTP-program, der kører i din browser "WebFTP" bør du ikke bruge programmet, det er ikke egnet til at overføre større mængde data

Et redigeringsprogram  til at rette tekster i php filer - Windows “ Notepad++”   /  Mac “BBEdit”  , andre programmer: UltraEdit, PSPad  og CrimsonEditor.

Sådan gør du:
Få købt domænenavn og webhotel
Download ftp program, redigerings program og download zencart programmet
Installere og prøv dit ftp program - flyt, en fil fra PC til webhotel og fra webstedtil PC. Prøv også at slette den fil du overførte på webstedet, når du kan det, kan du overføre Zencart filer
Installere og prøv dit redigerings program

På dit webhotel skal du oprette en MySQL-database
Før du fortsætter med install. af zencart, skal du sørge for at have adgang til en MySQL-database, et brugernavn og en adgangskode / PHP  version: du bør starte med PHP 7.3
Bemærk at Zen Cart-installationsprogrammet kan ikke oprette en database, databasen skal allerede eksistere før installationen.

På din FTP-server skal du kigge efter mapper med navnet "www" eller "public_html" eller "htdocs" eller "httpdocs" eller "wwwroot". Disse er de mest almindelige katalognavne for den såkaldte "webroot", som indeholder ethvert webstedsindhold.

Overfør dine Zen Cart-filer til webroot eller et underkatalog .  (feks til  www.butikken  eller  www.butikken/shop )

Vil du gerne igang,  kan du starte  installationsprogrammet   http://www.butikken.dk/shop/zc_install  

Se her hvordan du kommer igang

SSL:   SSL er enable/aktiv når du installere på enten "one.com" eller "i123.dk"     ( SSL krypterer følsomme oplysninger i forbindelse med datakommunikation )


 Hvis du har oprettet databasen, kan du starte installationsprogrammet.

Indtast URL'en til din nye butik i din browser med  zc_install
Eksempel:
http://www.butikken.dk/shop/zc_install
Systemkontrol-siden i installationsprogrammet vises med oplysninger om eventuelle fundne problemer. For mange fejl- eller advarselsmeddelelser tilbyder installationsprogrammet tilsvarende forklaringer ved at klikke på de blå links. I det videre forløb af installationen skal du klikke på de tilsvarende hjælpetekster, hvis du er i tvivl.

Nu fortsætter systemopsætningen. Accepter licensbetingelserne, og kontroller, om installationsprogrammet korrekt har læst og forudfyldt URL'erne og den fysiske sti. Normalt er de forudfyldte oplysninger allerede korrekte, men det kan være nødvendigt at justere oplysningerne afhængigt af dit servermiljø.

I databaseopsætning skal du indtaste adgangskoder til den database, som du allerede har oprettet før.
Du kan også her beslutte, om du også vil installere demodataene.

Demodataene giver kun mening i en testbutik.
Der installereres kategorier og eksempler på artikler, som kan være nyttige til at gøre dig fortrolig med funktionaliteten.
Kryds IKKE demodataene af til installation af din rigtige butik!

Du behøver ikke at ændre de avancerede indstillinger , medmindre du har specifikke grunde til at gøre det.
Installationsprogrammet udfylder nu databasen, og i næste trin, Admin Setup, indtaster du dine ønskede adgangsdata til butiksadministration.
Adgangskoden  til admin tildeles automatisk, noter den viste adgangskode!
Du kan ændre det senere, men du skal bruge den viste adgangskode for at komme i gang.
Installationsprogrammet omdøber automatisk din admin-mappe til et andet navn end admin.
Skriv også dette navn.
NB: Hvis du glemmer dit brugernavn og password , kan du ikke komme i kontakt med admin til din butik
Du kan enten geninstallere database og zencart eller se hvordan du retter databasen i " Zencart documentation", (https://docs.zen-cart.com/user/) under "Storeowners Docs / Troubleshooting /Admin Password - Resetting"

Hvis installationsprogrammet ikke kan omdøbe admin-biblioteket, viser det dette. I dette tilfælde skal du selv omdøbe admin-biblioteket med dit FTP-program til et navn efter eget valg efter installationen.
I det videre forløb af disse instruktioner kalder vi det omdøbte admin-bibliotek "admin"

Vigtigt!
Noter den viste administrator adgangskode!
Noter det viste navn på admin-biblioteket!


Du skal nu se en succesmeddelelse og beskeden om, at du nu  skal slette zc_install-biblioteket for at forhindre nogen i at geninstallere butikken og ødelægge alle dine data. Gør dette nu, og slet mappen zc_install med dit FTP-program.  Så længe du ikke har slettet denne mappe, kan du ikke logge ind på adminområdet.

Du vil blive mødt af en indledende konfigurationsguide og få nogle grundlæggende oplysninger om din butik. Du kan selvfølgelig ændre dette senere, men den oprindelige konfigurationsguide skal nu være afsluttet.
Så har du din butiksadministration foran dig og kan starte med konfigurationen.

Eksempel på nogle indstillinger  i Admin 
Configuration  (1. kolonne til venstre)
My store
Minimum values
Maximum values
Customer values
Email
Define page status
 
Når du er tilfreds med opsætningen og har lagt varer i butikken, skal du bestemme dig for hvordan de skal ud af butikken, skal de afhentes eller sendes.

Du kan vælge at kunden betaler med bankoverførsel  - det er gratis for dig, men kunden mister betalings beskyttelse og undlader måske at købe hos dig.
Du kan vælge at kunden kan betale med kort og senere også Mobilepay - det kræver en betalings gateway , Mobilepay koster måndlig gebyr
Betalings gateways er kort fortalt et firma, som håndterer kortbetalingen, der findes flere og de er ikke gratis.  Hvis du bruger feks. det Danske firma  "paylike.io"  betaler du kun pr transaktion og ingen ekstra gebyr for oprettelse etc. Du får også god kundeservice.

ADVARSEL mod at bruge PAYPAL
Paypal gateway fungerer super godt, men du bør absolut ikke bruge den. Paypal beskyttelse af deres og dine kunder, gælder kun for dem selv og gør du noget, som de mener er forkert, bliver din konto låst og indestående på konto indefrosset i 180 dage, du kan ikke modtage betalinger  eller betale med din konto og der er ingen kontakt til kundeservice (kun robot svar).
Prøv at læse Trustpilot anmeldelserSe her hvordan du kommer igang
FTP program tilslutning
Div indstillinger
Sprog
Div tips
Tilbage til startsiden